Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk färskpotatis till midsommar

De ekologiska grönsaksproducenterna har fått en bra start på säsongen med mycket värme och lagom med regn. Detta har medfört att en stor andel av potatisen och morötterna redan är i backen och nu växer för fullt. På Swegro tror man att man skall kunna leverera Gotländsk färskpotatis till midsommar. – Just nu tvingas vi att importera ekologiska morötter, lök och vitkål, eftersom den svenska varan är slut. Dock räknar vi redan i år med att kunna matcha marknadens efterfrågan på svensk producerade morötter, lök och vitkål. Idag har vi en god tillgång på svensk potatis, kålrötter och rödbetor, säger Jan Knutar Swegro. Swegro har idag en marknadsandel på 60-70 procent på den svenska ekologiska frukt-, grönsaks- och potatismarknaden i Sverige. Swegro svarar för försäljning, inköp, logistik, marknadsföring och produktutveckling avseende ekologiska produkter från Samodlarna Sveriges (Sams) medlemmar.

2002-05-13