Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KLS slutar med KRAV-märkt nötkött

KLS styrelse beslutade i februari 2002 att sluta med att slakta och sälja KRAV-märkt kött från och med den 1 juli 2002. Swedish Meats har fram till förra årsskiftet hjälpt KLS med försäljning och marknadsföring av cirka 700 stycken KRAV-godkända djur årligen. Genom att kontraktet blivit uppsagt så fick KLS själva ansvara för försäljning av KRAV-godkänt kött, vilket man nu beslutat sig för att sluta med. Totalt berör beslutet 50-60 producenter i KLS område. – Efter den 1 juli kommer vi att bara ta emot och betala ut KRAV-tillägget godkända KRAV-ungnöt. Detta kött kommer att säljas under vårat sortiment Lantköket nöt som inte är KRAV-märkt. Självklart kommer vi att fortsätta ta emot övriga KRAV-godkända djur i området, men här har vi tyvärr ingen möjlighet att betala ut KRAV-tillägget. På gris-sidan fortsätter dock vårat samarbete med Swedish Meats, där vi slaktar och dom säljer, säger Gustaf Lange planeringsansvarig på KLS.

2002-04-27