Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sainsbury vill köpa brittiskt

Från och med 2004 räknar supermarknadskedjan Sainbury i England att allt ekologiskt kött och alla ekologiska mejeriprodukter skall komma från brittiska producenter. Idag är cirka 60 procent av de ekologiska livsmedlen som säljs på Sainsbury importerat, vilket man nu vill minska till noll genom kampanjen ”Buy British”. Följden av detta principbeslut har redan drabbat svenska ekobönder, genom en minskad export av kött- och mjölkprodukter till England. – Sainsbury kommer från och med i år att koncentrera sig på att minska importen av ekologisk mat, samtidigt som man bygger upp partnerskap med brittiska lantbrukare, livsmedelsföretag och forskning & utvecklings organisationer, säger Ian Merton, Sainsbury´s Trading director.

2002-04-26