Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV får två nya styrelseledamöter

Den 24 april på KRAV:s föreningsstämma valdes två nya personer in i KRAV:s styrelse. De två nya är Carl Jonson och Per Baumann. Karl Källander och Barbro Bragman får därmed lämna sina styrelseposter. Detta gör att KRAV:s styrelse får följande utseende: Marianne Schönning, Birgitta Carlsson, Per Stenström, Bengt Persson, Åke Hantoft, Kåre Olsson, Pär Björkman, Carl Jonson och Per Baumann. Carl Jonson är ekologisk lantbrukare från Halland. Han är ordförande för Ekologiska Lantbrukarna i Halland och ger ut Eko Bladet i länet. Han har en ren växtodling och odlar specialväxter som bland annat svart- och vitsenap för senapstillverkning, oljedådra, höstraps och nytt för året är kummin. Per Baumann är miljösamordnare på Coop Konsument och Miljö. Han är landskapsarkitekt och började engagera sig i miljöfrågor på 70-talet. Han representerar Coop i Eurocoop.

2002-04-26