Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska bekämpningsmedel på frammarsch

Företaget Agro-Organics från Sydafrika arbetar med att utveckla och sälja ekologisk gödning och ekologiskt framtagna bekämpningsmedel. Försäljningen av de ekologiska produkterna riktar sig både till konventionella och ekologiska lantbrukare. Den ekologiska gödningen tas fram i samarbete med fiskindustrin och den stora produkten är Segro. Den innehåller 5,5 procent kväve, 0,8 procent fosfor och 1,8 procent kalium, samt de flesta mikronäringsämnen. Gödning exporteras idag med framgång till både Nya Zeeland och Argentina. – Marknaden för ekologiska bekämpningsmedel och gödning växer snabbt idag. Många konventionella lantbrukare här i Sydafrika har problem med att insekter och ogräs har blivit resistenta mot de konventionella bekämpningsmedlen. Några av våra ekologiska bekämpningsmedelsprodukter är idag så effektiva så att konventionella lantbrukare använder dessa som en del i deras konventionella sprutprogram, berättade Hugo van der Mere, Vd för Agro-Organics för ekoweb under BioFach i Nürnberg.

2002-04-19