Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svensk spannmål i Wasas krögarknäcke

Wasabröd säljer idag två KRAV-märkta ekologiska produkter, Mora Krögarknäcke Krav och Wasa husman eko. Idag står försäljningen Wasabröds ekologiska produkter för 3,5 procent av Wasabröds omsättning. – Försäljningen av Krögar Knäcke Krav går bra. Dock säljer Wasa husman eko mindre än vi räknat med. Men trenden för de båda produkterna är positiv. Just nu ligger vi lågt med att introducera nya ekologiska produkter på marknaden, säger Karl-Oskar Tjernström, nordisk produktchef på Wasabröd. – Wasabröd köper in all spannmål från svenska producenter. Under 2001 köpte vi in 1500 ton ekologisk odlad råg. Denna nivå kommer vi att ligga på de kommande åren om inte företaget bestämmer sig för att konvertera någon av de större produkterna till ekologiska, säger Per Hellberg, inköpare Wasabröd Filipstad. Wasabröd AB är världens största knäckebrödsbageri och ingår sedan 1999 i den italienska livsmedelskoncernen Barilla. Wasabröd har verksamheter i Sverige, Polen, Tyskland, Norge och Danmark. Företaget har 1200 anställda och omsätter cirka 1,6 miljarder kronor.

2002-04-12