Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Positiv ekonomiskutveckling för Saltå Kvarn

2001 var ett bra år för spannmålsföretaget Saltå Kvarn AB i Järna. Försäljningen av ekologiska och biodynamiskt odlade spannmålsprodukter ökade med 20 procent. Totalt omsatte Saltå Kvarn 28 miljoner kronor 2001. – Detta år har börjat bra och jag tror på en försäljningsökning även i år med 15-20 procent. Det är stor efterfrågan på alla våra produkter och vi letar därför efter fler ekologiska spannmålsproducenter. Just nu är det extra stort sug efter havre och vete, säger Jan Gustafsson, marknadschef på Saltå Kvarn. – Ifjol köpte vi in 3500 ton ekologisk spannmål och detta år räknar vi med att köpa in 4000 ton. De närmsta åren kommer vi ha behov av att öka våra inköp med minst 500 ton per år om marknaden fortsätter att utvecklas som den gör idag, avslutar Helene Arrenfeldt Vd Saltå Kvarn.

2002-04-11