Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekokött går i graven

Dålig lönsamhet är orsaken till att Ekokött i Bohuslän läggs ner efter sju år. Det är framför allt konkurrensen från Kaprifolkött som har gjort att Ekokötts verksamhet inte går att rädda, säger Ekokötts grundare och ägare Kurt Göransson till ATL. Ekokött har inte lyckats knyta några större kunder till sig under den senaste tiden. Istället har den huvudsakliga försäljningen skett i den egna butiken i Varekil. I motsats till Ekokött har Kaprifolkött som slaktar sina djur på Swedish Meats bland annat lyckats knyta Coop Konsum i Göteborg till sig. Birgit Jönsson, projektledare för Kaprifolkött håller inte med Kurt Göransson om att Kaprifolkött skulle vara ansvariga för nedläggandet av Ekokött. När Kaprifolkött startades erbjöds Kurt Göransson att bli medlem men avböjde. Ekokötts verksamhet läggs ned den 14 april då butiken i Varekil stänger.

2002-03-28