Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eco Trade tror på normal ekoskörd i väst

Enligt Anneke Svantesson på Eco Trade är årets skörd av ekologiskt höstvete och råg klar i västra Sverige. Däremot finns det en del höstspannmål kvar att tröska i de östra delarna av landet. Svantesson tror att volymerna på årets ekoskörd blir normala och att den spannmål som blev tröskad innan regnet har bra kvalitet. De ekologiska lantbrukarna har i många fall klarat det dåliga vädret bättre än de konventionella. En anledning till det kan enligt Svantesson vara att ekologiska lantbrukare har relativt hög tröskkapacitet i förhållande till odlad areal. Eco Trade håller fast vid rekommendationen om så stor sådd av höstvete som möjligt. De lantbrukare som inte hinner att så höstvete rekommenderas att planera för sådd av vårvete eller korn.

2001-09-17