Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nominera till priser på Ekogalan 2020

För tionde gången delas fjärilspriset ut till en vinnare i tre olika kategorier på Ekogalan den 30 januari 2020. Vem som helst kan nominera, sig själv eller någon annan. En jurygrupp väljer sedan ut tre tänkbara vinnare i de olika kategorierna. De tre nominerade blir inbjudna till Ekologiska Branschdagen och Ekogalan 2020. Dessutom delas ett extra pris ut till studenter och entreprenörer av SEB. Vinnaren i respektive kategori offentliggörs på plats i Spegelsalen på Grand Hôtel, på Ekogalan efter marknadsseminariet, den 30 januari 2020.

Gemensamt för alla kategorierna är att lyfta fram branschens bästa förebilder.

Årets Ekobutik, sponsras av Svenska odlarlaget och Sydgrönt:
"Till en butik som arbetar med att aktivt öka tillgängligheten, exponeringen och försäljningen av svenska och närodlade ekologiska frukter och grönsaker och därmed bidragit till att öka intresset från konsumenten och öka efterfrågan på ekologiska produkter”

Årets Omläggare, sponsras av KRAV:
"Till en person eller ett företag som under året ställt om till KRAV-certifierad produktion och som är ett föredöme genom att visa prov på mod, kreativitet och affärsmässighet.

Årets Ekoinnovatör, sponsras av Ekoweb:
"Till en person som på ett initiativrikt sätt genom sin rådgivande roll eller nya ideér bidragit till att öka lönsamheten, förädlingen och effektiviteten inom svenskt ekologiskt jordbruk"

Årets Ekologiska framtidspris, sponsras av SEB, 10 000 kr i pris
”Till en student eller entreprenörer som visat framfötterna och vågar och vill satsa inom de gröna näringarna”

Nomineringar till priserna kan göras här!

Jag vill nominer i kategori:*Årets Ekobutik
Årets Omläggare
Årets Ekoinnovatör
Årets Ekologiska framtidspris
Jag vill nominera: Företag/ Organisation/Person: 
Kontaktuppgifter till den jag vill nominera 
Motivering: 

2019-10-25