Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

FiBL: Ekologisk palmolja är hållbar


Att palmolja är en starkt kritiserad ingrediens i dagens livsmedelsproduktion har väl knappast undgått någon. det förekommer även palmolja i ekologiska livsmedel. Då certifierad ekologisk. Nu har The research institute for organic agriculture (FiBL) jämfört konventionell och ekologisk produktion av palmolja.  FiBL har besökt några av världens producenter av palmolja, Daboon i Colombia, Agropalma i Brasilien och the Serendipalm project i Ghana.  Produktionen jämfördes med den på fyra ekologisk certifierade plantage och även ett som var certifierat enligt Sustainable Palm Oil Standard RSPO.

Alla de ekologiska producenterna fick höga poäng när det gällde utnyttjande av land, miljöaspekter, kvalitet på oljan och sociala aspekter. FiBL ser även RSPO-certifieringen som ett bättre alternativ, där större hänsyn till miljö och sociala aspekter tas än i icke certifierad konventionell produktion.

Läs mer här>>

Källa: Otganic Info



2019-10-15