Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dagligvarugalan 2019: Årets Ekobutik Hemköp Hornstull


Under torsdagen 19/ september genomfördes Dagligvarugalan på Stockholms Stadshus. Det var den 11:e i ordningen och galan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap. Det delades ut priser i ett 20-tal kategorier, varav en var Årets Ekobutik, sponsrad av Midsona företaget som bland annat innehar det ekologiska varumärket Kung Markatta.

- Vi tror mycket på ekologiskt som en fortsatt framgångsrik kategori i dagligvaruhandelns butikshyllor. Ekologiskt har en självklar plats och lösning i diskussionerna runt hållbarhet och hälsa, sade Linda Wass, som företrädde Midsona under galan och delade ut priset.

De nominerade butikerna var Coop Visby, ICA Stop Täby, samt Hemköp Hornstull. Alla mycket goda representanter i kategorin. Vinnaren blev slutligen Hemköp Hornstull. Det var bland annat den höga andelen ekologiskt, mer än 20 procent, som gjorde att juryns val föll på Hemköp Hornstull.

- Vi har målmedvetet under lång tid satsat på vårtr ekologiska sortiment. Det kommer vi att fortsätta att göra framöver och det gör skillad i försäljningen, sade en glad butikschef för HEmköp Hornstull, som fick hämta priset på scensn i Stadshuset i närvaro av 660 deltagare.

Text: Cecilia Ryegård2019-09-20