Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

BM Agri vill dubbla eko-spannmålsvolymen

 
Per-Arne Gustafsson, ny VD hos BM Agri

BM Agri har haft några lugna år på den ekologiska spannmålsmarknaden men nu med lite ny personal så höjs ambitionerna igen. Nu siktar man på att köpa in och sälja 5000 ton ekologisk spannmål per år.

- Vi vill öka på ekologisk spannmål och målet är att dubblera volymen inom de närmsta åren. Den ekologiska spannmålen passar bra in i vårt arbetssätt nära kunder och där vi kan placera volymer på ett effektivt sätt till en specifik kund, säger Per-Arne Gustavsson, den nytillträdda VD på BM Agri, ett välkänt ansikte i spannmålsbranschen.
 
Lager, bra placering till hamnar och närhet till marknaden ger extra möjligheter till bra pris.
- Vi letar efter rätt råvara till rätt kund. Idag har vi ett samarbete med många stora kunder både i Sverige och utomlands och vårt stora kontaktnät är avgörande för att vi skall kunna göra bra spannmålsaffärer. Vi är en liten organisation och har små overheadkostnader vilket gör att vi i specifika fall kan betala bättre för spannmål som ligger i rätt område för våra kunder, säger Per-Arne Gustavsson.
 
Samarbete och dialog ger bättre betalt.
- Det är viktigt för oss att veta vilka spannmålsvolymer, vilka kvaliteter och var de finns i Sverige. Det är först då vi kan fylla lastbilar och båtar på ett effektivt sätt och skicka det till rätt kunder, avslutar Per-Arne Gustavsson.

2019-09-19