Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Massor av ekologiskt på Danmarks största turistattraktion


Tivoli är Danmarks främsta turistattraktion. Sedan flera år tillbaka har man satsat på att försöka få in allt mer ekologiska livsmedel i fastfood-restaurangerna på området. Nu tar man ännu fler steg. Under fem dagar, 11-15 september kommer man dessutom att hålla en minifestival för ekologisk mat inne på området. Tivoli har också höjt sin rating enligt det danska Ö-märket, som påvisar hur hög ekoandel en restaurang har.  Nu finns tio matställen som är Ö-märkta. Åtta med brons, vilket innebär en ekologisk andel på 30-60 procent och två med silver, vilket betyder 60-90 procent ekologiskt.

- När det gäller till exempel mejeriprodukter och ägg har vi tagit ett strategiskt beslut att satsa på ekologiskt. Det finns många fördomar när man pratar om fast food i kombination med ekologiskt. Vi möter ofta frågan ”Vad kostar det?” . Om man uteslutande betraktar ekologiskt som ett fördyrande led  så behöver man tänka om. Vi ser det som att vi vill ge våra besökare en helhetsupplevelse. Det handlar om att få ändarna att mötas och få till den rätta känslan som ger mening för både oss och besökarna, säger Christophe Francios Miolane, gastronomisk rådgivare åt Tivoli.


pressbild: Tivoli

 


2019-09-12