Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

EKO-september: landsomfattande kampanj


Planeringen och förberedelserna för den största landsomfattande kampanjen någonsin för att sprida information och kunskap om ekologisk konsumtion i Sverige är i full gång. EKO-september kommer att genomföras, precis som namnet låter påskina, under hela september.

- Vårt mål är att göra september till en återkommande ekomånad. Det kan vi lyckas med om vi är många som samverkar och delar kampanjen. Redan nu har vi fått mycket positivt mottagande från många livsmedelsföretag – stora som små – och flera av aktörerna inom dagligvaru- och servicehandeln som ska ha kampanjveckor för eko i september, säger Charlotte André, som leder kampanjen via Organic Sweden.

Pengar till kampanjen har fåtts genom Jordbruksverket och Regeringens satsning på ekologiskt jordbruk och ekologisk marknad. Målet är att alla försäljningskanaler ska delta i kampanjen. Alla som vill kan delta. Övriga organisationer bakom kampanjen är Ekologiska Lantbrukarna, KRAV och Sveriges Konsumenter.

2019-07-09