Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danskt politiskt beslut: ekoareal och –konsumtion ska fördubblas

Den nya danska regeringen kom under förra veckan till beslutet att den danska ekoarealen, ekoexporten och konsumtionen av ekologiska produkter ska dubbleras till år 2030. Det är de regerande danska socialdemokraterna, Radikale Venstre, SF och Enhedslisten som fattat beslutet, på natten till onsdagen förra veckan.

Organic Denmark kallar beslutet ”Ett historiskt genombrott för ekologin, till gagn för naturen, miljön och dricksvattnet i Danmark” - Vi är glada för det kommande samarbetet om utvecklingen av dansk ekopolitik som kan realisera dessa ambitiösa mål och hålla kvar Danmark som världens ledande ekonation, säger Paul Holmbeck, politisk direktör hos Organic Denmark.

Konsumtionen ska bland annat ökas genom ökade ansträngningar för att höja andelen ekologiskt i de offentliga köken.

2019-06-28