Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Negativa försäljningssiffror i detaljhandeln till trots – ekologiskt fortsätter att öka i offentlig sektor. Den ekologiska andelen ökade med 2 procentenheter till 38 procent under 2018, vilket betyder en ökning med 5,5 procent, detta enligt Ekomatcentrum som i dagarna publicerar si rapport om de ekologiska inköpen till offentlig sektor i Sverige. Enligt vad Ekoweb erfar betyder det att svensk offentlig sektor har högst ekoandel i världen. Som det ser ut i dagsläget verkar målet på 60 procent ekologiskt i offentlig sektor år 2030 vara inom räckhåll. Fem kommuner har redan klarat det nationella ekomålet 60 % ekologiskt till 2030, Lund, Vellinge, Malmö, Örebro och Borlänge. - Vi kan summera ännu ett fantastiskt ekoår i offentlig sektor. Medan resten av ekomarknaden står och stampar rullar offentlig sektor vidare i jämn ökningstakt mot det nationella konsumtionsmålet 60 procent ekologiskt, säger Eva Fröman på Ekomatcentrum.

2019-05-27