Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dansk ekomarknad ökade 14 procent 2018


Den danska ekomarknaden fortsätter att vara en av världens mest stabilt progressiva. När den fastställda ökningen för ekoförsäljingen 2018 nu publiceras visar den på en ökad försäljning på 14 procent under 2018, det betyder drygt 1,5 miljarder DKR till 12,9 miljarder DKR.

Frukt & Grönt utgjorde 38 procent av totalförsäljningen och ekologiskt margarin och glass ökade mest, men är samtidigt marginalprodukter. En av de största enskilda produkterna som också ökade mest är smör, som ökade med 15 procent.

Däremot hart den ekologiska andelen justerats ner. Från 13 till 12 procent i detaljhandeln. Enligt Dansk Statistik beror det på en förändring i beräkningsmetoden, som ger mer korrekta siffror, och inte på en verklig andelsminskning för ekologiskt.


 


2019-05-13