Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stromma KRAV-certifierar restaurangbåtarna


Sveriges och Norra Europas största sightseeing- och upplevelsebolag på vattnet, Stromma, KRAV-certifierar nu alla sina restaurangbåtar. Det betyder att många 1000-tals restauranggäster kommer få möjlighet att äta mer hållbart och ekologiskt.

- Denna första KRAV-certifiering är ännu ett steg i rätt riktning för oss på Stromma i vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Vi älskar skärgården och Östersjön och samarbetar med flera olika organisationer för att värna om denna vackra miljö vi arbetar med och i. KRAV-certifieringen innebär framförallt att vi kan synliggöra för alla våra gäster att vi jobbar med bra och hållbara råvaror under alla våra matkryssningar,, säger Peter Henricson, Strommas Sverigechef.

Förutom en andel på minst 25 procent KRAV-certifierade produkter, eller 15 godkända produkter, ska Stromma också utöka sitt utbud med minst två KRAV-produkter varje år, enligt certifieringsreglerna för första nivån.

- Det betyder jättemycket för oss att ett framstående upplevelseföretag som Stromma har valt att KRAV-certifiera sina restauranger. Det innebär att allt fler ges möjligheten att göra hållbara val då Stromma kommer att servera ekologisk och hållbar mat till tusentals gäster som åker med båtarna varje år, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef livsmedel på KRAV.2019-05-08