Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

100 procent ekovin på Hotell Kristina


Över 50 procent av det som äts på Hotell Kristina är ekologiskt, vilket innebär att man har dubbla KRAV-märken. Ska man vara nog är faktiskt till och med 68 procent av det som gästerna äter ekologiskt. Men inte nog med det, 100% av vinet är ekologiskt och hotellet erbjuder 74 vinsorter. 

Det har däremot varit svårare att få till en helt ekologisk bar. Därför hart man istället valt att satsa på enbart svenska leverantörer.Allt som serveras i baren är från i år, 2019, 100 procent svenskt: sprit, öl och alkoholfritt.

- Sprit är i dagsläget svårt att få tag på som ekologiskt, vilket har gjort att vi har valt att satsa på svensk produktion för att tänka mer hållbart, säger Robin Eliasson. Spriten är 100 procent svensk medan både öl och alkoholfritt, är både svenskproducerat och ekologiskt, säger Robin Eliasson, restaurangchef på Hotell Kristina.

Hotell Kristina är familjeägt och ligger i Sigtuna bara femton minuter från Arlanda.


2019-05-06