Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Här är de nominerade matbutikerna till Årets EkoprisPå White Guide Green galan den 12 juni koras den matbutik som ligger mest i framkant när det gäller att presentera ett brett ekologiskt utbud och hjälpa kunderna att välja ekologiskt. KRAV står bakom priset och 10 butiker är nominerade. I samband med galan presenterar White Guide Green en sammanställning med de nominerade butikerna tillsammans med WWF.

– Matbutiker har en viktig roll att spela för att driva utvecklingen för en hållbar framtid. Det handlar om vilket sortiment butiken väljer att erbjuda och på vilket sätt de lyfter fram de mer hållbara alternativen, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

KRAV vill med priset lyfta fram en butik som utmärker sig i KRAVs hjärtefrågor.


Här är de nominerade butikerna till Årets Ekopris:

Coop Forum Sisjön, Göteborg
Coop Järna, Järna
Coop Kärrtorp, Stockholm
Hemköp Hornstull, Stockholm
Hemköp Sabis Fältöversten, Stockholm
Hemköp Stigbergstorget, Göteborg
Ica Kvantum Liljeholmen, Stockholm
Paradiset City, Stockholm
Stora Coop Borås, Borås
Stora Coop, Kållered, Kållered

– De svenska dagligvarubutikerna har arbetat med hållbarhet i många år, men vi har flera utmaningar kvar. För att kunna ta nästa steg vill vi uppmuntra de butiker som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt. Vi tror att kunskap hos butiksmedarbetarna är en framgångsfaktor, säger Cecilia Lenbäck.

2019-05-06