Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ny ekoapp


Nu finns det en app där ekologiska producenter kan köpa och sälja foder, maskiner, gödsel och olika typer av tjänster. Appen heter EKO-förmedlingen och är framtagen av Ekologiska Lantbrukarna. På ett enkelt sätt kan man i appen lägga in bild och text , skapa bevakning och se avstånd till köparen/säljaren.

– Ekologiska Lantbrukarna vill vara med och skapa överblick över utbud och efterfrågan på ekologisk spannmål, grovfoder, livdjur, gödsel, maskiner och tjänster. Appen är ett perfekt verktyg för framtidens samarbete mellan ekobönder, säger Helena Friis Marknadskoordinator på Ekologiska Lantbrukarna.

Appen är en vidareutveckling av hemsidan fodertipset.se, ett samarbete mellan Ekologiska Lantbrukarna, Växa Sverige, Krav och LRF. Fodertipset.se var för både konventionella och ekologiska gårdar och kommer att finnas kvar. Den nya appen däremot fokuserar enbart på varor och tjänster för ekogårdar och som sagt inte enbart foder utan även varor och tjänster.

Längre fram kommer marknadsinfo om aktuella priser även att bli integreras i appen baserat på uppgifter från användarna.

EKO-förmedlingen har utvecklats i samarbete med Jayloop, Publishing Farm, Krav och Eva Hagström, med pengar från Landsbygdsprogrammet.2019-03-25