Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dags för Ekologiska Lantbrukarnas årsstämma


Den 5-7 mars är det dags i dagarna tre för Ekologiska Lantbrukarnas stämmodagar. I år genomförs arrangemanget på Gimo Herrgård. Årets tema är "Kris och klimat - hur kan ekogården bli mer resilient?" Dagarna inleds traditionsenligt med bussrundtur till intilliggande gårdar på tisdagen . Dag två är en föreläsningsdag med en mängd olika föreläsare. Talar gör bla. krisberedskapsforskaren om svenskt lantbruk Camilla Eriksson från FOI, klimatexperten Pär Holmgren och musikern Stefan Sundström.  Dag två avslutas med en gemensam festmåltid på kvällen.

Den tredje dagen ägnas åt stämmoförhandlingar med ett 100-tal representanter för föreningens olika distrikt.

- Årets Ekodagar besöks av rekordmånga deltagare. 170 personer kommer att delta. En rad utställare och deltagande företag är också anmälda. Det kommer att bli spännande och intressant för alla som deltar, säger Sofia Sollén Norrlin, kommunikationsansvarig hos Ekologiska Lantbrukarna.

2019-03-05