Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sverige upp på en andra plats i världsstatistiken för ekologiskt


För den som läser Ekowebs Marknadsrapport kom det inte som en nyhet att Sverige var nummer två på världsrankingen över andel ekokonsumtion under 2017. Detta stod redan att läsa i rapporten för ett år sedan. Men de internationella statistiken släpar efter ett år och nu är det även bekräftat från det  internationella organet Fibl och Ifoam, som ansvarar för att samla i data för världens alla ekomarknader, och som Ekoweb också samarbetar med, att Sverige faktiskt var tvåa i världen på ekokonsumtion under 2017.

Världsledaren är ohotat Danmark med en ekoandel på drygt 13 procent under 2017 mot Sveriges 9,1 och Schweiz 9,0. Statistiken presenterades på Biofach under onsdagen i 'The World of Organic Agriculture. Statistics and Emerging Trends'.

2019-02-14