Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Amazon lanserar Whole Foods market  i Tyskland


Experten på näthandel, Amazon, köpte tidigare under 2018 upp Whole Foods, den amerikanska kedjan för ekologiskt och naturligt. Det var en av årets mest uppmärksammade förvärv, 120 miljarder SEK. 460 amerikanska butiker ingick i köpet.

Nu lanserar man sin första näthandelsbutik i Tyskland. Blygsamma 14 produkter ingår tills vidare i sortimentet, men mer är att förvänta. Sedan tidigare har man lanserat näthandel i Storbritannien. Där marknadsför man ett 50 tal ekopropdukter i dagsläget.

Amazon har gjort Whole Foods till EMV för sitt egna ekologiska sortiment och det räknar man med att utöka och lansera i betydligt fler Europeiska länder.

Hittills har det nya konceptet för Whole Foods tagits emot svalt på den Tyska marknaden. Man har bland annat lanserat konceptet i fysiska butiker som i kedjan Basic, som yligen också beslöt sig för att avsluta samarbetet. Kedjan Tegut har dock fortsatt med Whole Foods tills vidare.


2019-01-18