Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Mindre köttkoncept mot strömmen: Positivt år för Gröna Gårdar


Märta Jansdotter, Gröna Gårdar

Den totala köttkonsumtionen minskar och det är svårt för det ekologiska köttet i butikerna just nu. Det är svårt att få ut mervärdet och konsumenterna tvekar inför prisskillnaden, som ibland kan vara dubbel, mot motsvarande konventionell detalj.

För flera mindre aktörer går det däremot betydligt bättre. Ett exempel är Gröna Gårdar, som specialiserat sig på KRAV-märkt naturbeteskött, och även har EU-ekologisk gris från en producent.

- För oss ha det gått väldigt bra, Vårt problem är inte efterfrågan, vi har problemet att det inte går att få tag på fler bra styckare. Vår e-handel har gått väldigt bra, men vi har också jobbat hårt med den. Vi har också fått ett antal upphandlingar från offentlig sektor. Jag kan inte nog påpeka betydelsen av dessa. Även om det kanske inte alltid är de bästa affärerna så är det e stabil volym över tid och de ger möjlighet till andra affärer, säger Märta Jansdotter, vd Gröna Gårdar.

2019-01-17