Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Årstiderna storsatsar i Sverige


Det danska företaget Årstiderna är sedan 2006 verksamma i Sverige och levererar i dagsläget till 9000 konsumenter, en ökning från 5000 sedan år 2015. Företaget var pionjärer i Danmark när det gäller prenumerationssystem för ekologisk frukt och grönsaker och levererar nära 50 000 prenumerationslådor varje vecka till konsumenter i Danmark. Leveranserna kommer från Årstidernas egna anslutna producenter.

Nu utvidgar Årstiderna sin verksamhet efter att främst varit verksamma i Stockholm, Göteborg och Malmö. De nya städer där svenska konsumenter nu ska ha möjlighet att beställa hem lådor med ekologisk frukt och grönt är Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad och Karlshamn.

Orsaken till att man vågar sig på den här satsningen är inte främst att ekologiskt intresserar konsumenterna, utan att vegetariskt gör det i allt större omfattning. Enligt en  nyligen genomförd undersökning av Vegobarometern har andelen svenskar som äter vegetariskt två gånger i veckan ökat från 19 till 24 procent sedan 2016. Samtidigt har andelen som aldrig äter vegetariskt minskat från 21 till 17 procent under samma period.


2019-01-14