Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fortsatt försäljningsframgång för eko hos Systembolaget

Systembolaget är Sveriges näst största aktör på ekomarknaden. Totalt värderas ekoförsäljningen till ca 5,7 miljarder kronor och den ekologiska andelen uppgår till 14,4 procent i värde, enligt Ekowebs beräkning i Marknadsrapporten 2018.
När kvartalsrapporten för andra kvartalet 2018 släpps visar den att Systembolagets ekoförsäljning fortsätter att öka. Totalt var ökningen knappt 6 procent under perioden, ackumulerat för året ligger ökningen på ca 7,5 procent, vilket är en något lägre ökningstakt än 2017.
Alla produktkategorier fortsätter att visa ökningar, mest intressant ur svenska lantbrukares synvinkel är sprit och öl, då flera av produkterna i dessa kategorier tillverkas av svensk råvara. Ekologisk öl ökade med drygt 15 procent och sprit med drygt 8 procent.

2018-10-12