Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Två ministrar och hela ekobranschen kommer till Ekogalan 2018


Intresset för ekomarknaden och vad som händer på den har aldrig varit större. Det avspeglas inte minst på intresset för deltagande på Ekowebs arrangemang Ekologiska Branschdagen och Ekogalan, som genomförs på Grand Hotel i Stockholm den 25 januari. De flesta deltagare var snabba med att boka sin plats och redan i november var så gott som alla platser slut.

- Det är otroligt roligt att så många vill komma. Tänk första åren när vi var oroliga för om någon skulle vara intresserad, eller om vi skulle stå där själva, med de närmaste. då är det kul att arrangera, när man känner att det är uppskattat. Det ger energi och det kan vi behöva. Vi är ju bara två personer som drar runt hela arrangemanget, även om vi får hjälp under själva dagen, säger Cecilia Ryegård, Ekoweb.

Ekologiska Branschdagen presenterar ett fullspäckat schema med en mängd intressanta talare för den som vill hänga med i ekobranschen. Dagen har för många aktörer utvecklats till ett "måste", i possitv bemärkelse. Är man med här så ärm an väl rustad för resten av året. Många affärer görs också upp under dagen.

-Vi har ju alla viktiga beslutsfattande aktörer på plats, så för den som är aktiv kan många, många dagars jobb klaras av på en, säger Cecilia.

Att dagen är tongivande speglas inte minst i att Inte bara en utan två ministrar har aviserat sitt deltagande, Både miljöministern Karolina Skog och landsbygdsministern Sven-Erik Bucht kommer att delta.

- Vi gör det för att vi själva har ett stort engagemang i branschen och har ett genuint intresse i att utveckla ekosektorn och vill underlätta för andra att göra affärer. Sedan är det ju alltid kul att träffa en massa duktigt folk och vara på ett vacker ställe och äta god mat. Det har varit nog så viktiga faktorer i framgångskonceptet, för det tror jag de flesta gillar.

Dagen avslutas med Ekogalan där ett antal priser delas ut till några av de bästa i branschen. Årets Omläggare (KRAV), Årets Ekobutik (Svenska Odlarlaget)  och Årets Garant Ekostjärna (Axfood) till exempel. Under dagen lanseras också Ekowebs Marknadsrapport för den svenska ekoförsäljningen 2017.

2018-01-11