Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

LRF-Ungdomens nya ordförande jobbar på ekogård


Emilia Astrenius är LRF-Ungdomens nya ordförande. Hon är 27 år, har tidigare varit ordförande i LRF Ungdomen Skaraborg. Att hon borde vara väl insatt och intresserad av ekologiskt jordbruk och produktion ligger nära till hands att anta, eftersom hon jobbar som djurskötare på en ekologisk mjölkgård

– Mitt största kall med engagemanget i LRF är att få omvärlden att se alla möjligheter som finns inom de gröna näringarna. Jag vill engagera och driva de frågor som gör det möjligt att vara ung, leva och arbeta på landsbygden, som företagare eller anställd. Och allt detta med hjälp av alla medlemmar i LRF Ungdomen. Det är vår tur att visa vad vi kan! sa Emilia i ett pressmeddelande inför sin nominering.

Tre områden som Emilia kommer att prioritera under ordförandeskapet, enligt www.ja.se, är:

  • Utmana moderförbundet. ”Det är vi unga som startar nya företag och bildar familj, det är vi som vet hur det egentligen fungerar i dag. De som är äldre i LRF kan ha svårt för att sätta sig in i den situationen.”
  • Öka konsumenternas kunskap om vikten av svensk mat, skog och bioenergi. ”Vi behöver ta vara på konsumenternas vilja att göra rätt och vara slagkraftiga mot alternativ fakta från andra parter. Det gröna näringslivet är viktigt i det hållbara samhället.”
  • Få fler unga vilja jobba i det gröna näringslivet. ”Jag vill sträcka ut hand och få dem att förstå att de har en viktig roll att spela. Och så måste branschen vara redo att ta emot dem som kommer. Vi behöver mer mångfald.”

 

Grattis och lycka till Emilia!, säger Ekoweb!


2017-03-09