Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Konsumenttrenderna 2017 talar för ökande  ekoförsäljning


Danska Branschinfo-kött gör en sammanställning av vilka konsumenttrender som kommer att vara allmänt rådande under 2017. Branschinfo-kött, som drivs av Landbrug och Födevarer, konstaterar att ekologiska livsmedel de senaste åren har ökat kraftigt  och att populariteten kan förklaras med att ekologisk produktion är i linje med en rad viktiga önskemål från konsumenterna.

”Ekologiska livsmedel tillgodoser konsumenternas krav på att maten ska vara ”ren”, ”fri från”, ”miljövänlig” och ”främja djuromsorg”,”

De åtta identifierade trenderna under 2017, där ekologiskt kan kryssa i många av konsumenternas önskemål, är:

  • Tillbaka till källan: Trensparens framför allt
  • Ren mat:  Så naturlig och äkta som möjligt
  • Fri från: När renheten utmanar det naturliga
  • Allt med måtta: En mer holistisk syn på hälsa
  • Ansvarsfull konsumtion: konsumera med gott samvete
  • Hållbarhet: Balans i ”bokföringen”
  • Flexitarianer: En utmaning för köttkulturen
  • Foodianen tar över: Matupplevelser och matälskare


Läs mer om konsumtionstrender inom livsmedelsområdet 2017 här>>

2017-03-06