Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Besöksrekord för världens största ekomässa


BioFach i Nürnberg är världens största branschmässa för ekomarknaden. 2 785 utställare deltog under fyra dagar. 134  länder  var representerade. Under många år har målet att nå den 50 000 besökaren hägrat. År 2017 blev året då nytt rekord slogs och 51 450 besökare passerade in genom registreringen! I sken av världsmarknadens utveckling är det dock inte märkligt alls att intresset för BioFach är större än någonsin. Även  omsättningen av ekologiska livsmedelsprodukter på  världsmarknaden satte nya rekord, med en ökning på ca 10 procent.
Även den svenska representationen av företag satte nytt rekord. Totalt deltog 13 svenska verksamheter i KRAV:s monter.

- Det är första gången vi är här, men det känns väldigt bra och vi har fått många nya kontakter. Det är en spännande  och lovande utveckling på världsmarknaden för ekoprodukter  och det genomsyrar hela mässan, sade företrädare för Frebaco Kvarn.

Mässan erbjuder ett brett utbud av allt från ekologiska råvaror till högt förädlade produkter. I foajén presenterades drygt 500 nya produkter som nyligen lanserats eller är på gång att lanseras.
Ett 100-tal seminarier kunde också bevistas med en mängd olika teman.

- Det är tydligt att det blir allt svårare att hitta nya innovativa produkter att sätta på marknaden. Det mesta finns idag. Stora trender är glutenfritt, vegan, superfood och hälsoinriktade produkter. För oss är mässan ett  "måste". Här träffar vi kunder och säljare, trendspanar och nätverkar, säger Darren Schubert, försäljnings- och marknadschef hos Grain Millers, världens största uppköpare av ekologisk spannmål som även handlar en hel del med svensk ekospannmål.

2017-02-25