Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stark svensk närvaro på BioFach


den 17 februari slog portarna upp till världens största branschmässa för ekologiska produkter, BioFach i Nürnberg. Mässan omfattade 11 hallar med nästan 2500 utställare och runt 50 000 besökare från hela världen beräknades ha deltagit och besökt mässan under de fyra dagar den pågick. Under dagarna genomfördes också, som vanligt, en kongress  med flera 100 föreläsningar på temat ekologiskt.

Sverige brukar delta med ett antal företag, men intresset får betecknas som klent, i alla fall jämfört med Danmark, som deltog med ett 50-tal företag Dock var den svenska närvaron större än på många år. KRAV har erbjudit KRAV-certifierade företag att delta i en samlingsmonter, något som gör det enklare och lite billigare för företagen att delta. 13 svenska företag deltog, bland annat Gotlandsägg, Frebaco Kvarn som deltar för första gången, Svenskt Butikskött för andra gången och Almnäs Bruk, som deltagit under många år.

2017-02-15