Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stark svensk närvaro på BioFach


I dag (onsdag) slår portarna upp till världens största branschmässa för ekologiska produkter, BioFach i Nürnberg. Mässan omfattar 11 hallar med nästan 2500 utställare och runt 50 000 besökare från hela världen beräknas delta och besöka mässan under de fyra dagar den pågår. Underdagarna genomförs också en kongress  med flera 100 föreläsningar på temat ekologiskt.

Sverige brukar delta med ett antal företag, men intresset får betecknas som klent, i alla fall jämfört med Danmark, som deltar med ett50-tal företag Dock är den svenska närvaron större än på många år. KRAV har erbjudit sina medlemsföretag att delta i en samlingsmonter, något som gör det enklare och lite billigare för företagen att delta. 13 svenska företagdeltar, bland annat Gotlandsägg, Frebaco Kvarn som deltar för första gången, Svenskt Butikskött för andra gången och Almnäs Bruk, som deltagit under många år.

Ekoweb bevakar mässan på plats och rapporterar kontinuerligt på Facebook  och Twitter

2017-02-15