Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekowebs Cecilia och Olle Ryegård fick Organic Food Lifetime Achievement Award


Under Ekogalan tilldelades personerna bakom Ekoweb, Cecilia och Olle Ryegård, utmärkelsen ” Organic Food Lifetime Achievement Award, som delas ut Av Nordic Organic Food Fait samt Sveriges Dagligvaruhandlare.

I kriterierna för priset står det att Organic Food Lifetime Achievement Award uppmärksammar personer som gör skillnad för ekologisk produktion, konsumtion och export. Det går till någon som har varit/är en eldsjäl och bidrar i ett större sammanhang till en mer hållbar planet.

Motiveringen löd: ”Årets pristagare Cecilia och Olle Ryegård, är två personer som personifierar engagemanget för ekologiskt. De är drivna, tålmodiga, sakliga och inspirerande och de genomför det de har satt sig för.
Det har skapat flertal plattformar för möten mellan olika intressenter i samhället. De har positionerat eko i media, med nya perspektiv. Inspirerat journalister att prata om eko, mer än bara under temat ”Varför är ekologisk mat så dyr?” Det har upprepat mervärdet av eko, om och om igen.
 De begränsar sig inte bara till Sverige, utan blickar ut på den internationella arenan. De jämför, samlar in fakta och statistik, delar med sig, visar på att en ökad ekologisk produktion och konsumtion är möjlig. De har bidragit till att skapa framtidshopp för flera branscher, i synnerhet jordbruket, med fokus på lantbrukaren. De har uppmärksammat de enskilda producenternas hårda arbete och deras fulla potential.
 De ser den vanliga människan, odlaren, i sitt uppdrag, de har en stark vilja att skapa förändring och bidra till en bättre värld. De är inspiratörer, entreprenörer och eldsjälar.”

- Det känns oerhört hedrande att få ta emot priset med den fina  motiveringen. Vi  har bara jobbat på de sätt som vi trott varit mest fruktsamt för branschen och försökt vara marknaden till nytta och för att om möjligt lägga grunden för utveckling.  Det har vi inte förväntat oss att få något pris för, och därför känns det fantastiskt roligt och motiverande att uppmärksammas på det här sättet.  Det var en känslosam och oförglömlig stund för oss, säger Cecilia Ryegård, redaktör Ekoweb.


2017-02-01