Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

I morgon startar Nordic Organic Food Fair


Träffa Ekoweb i monter G16B

Norra Europas största mässa för ekologiska produkter slår upp portarna på Malmömässan 16-17 november. Tusentals innovativa produkter kommer att visas upp på Nordens enda fackmässa för naturligt och ekologiskt. Inköpare från hela världen förväntas komma till ett  gigantiskt skyltfönster för allt som denna snabbväxande marknad har att erbjuda. 375 utställare, 13 paviljonger och 3 föreläsningsscener.

Årets mässa beräknas locka fler än 4500 deltagare från hela världen; viktiga inköpare, kategorichefer och butikschefer från de stora Skandinaviska dagligvarukedjorna, hälsofackhandeln, apotekskedjorna, från hudvårdssalonger, grossister, importörer och offentliga och privata storkök. Här får besökarna stifta bekantskap med nya spännande produkter och lära sig mer om utvecklingen på marknaden och om de senaste trenderna.

Bland de förhandsregistrerade hittar man deltagare från bl.a. ICA Sverige, Axfood, Dansk Supermarked, Coop Sverige, Coop Danmark, Netto, Ikea, Lidl,  Orkla, Svensk Cater, , Mat.se, Kung Markatta, FoodService Danmark, 7-Eleven, SuperBrugsen, Renée Voltaire, H&M, och Magasin du Nord.
 
- Detta blir mitt andra besök på Nordic Organic Food Fair. Första gången visste jag inte vad jag kunde vänta mig, men jag blev positivt överraskad av de många innovativa leverantörerna och produkterna, vilket gav mig massor av inspiration och ideer om hur vi kan bredda vårt sortiment. Jag ser verkligen fram emot att besöka mässan i år igen” säger Per Dyhrehegn, kategorichef på 7-Eleven i Danmark.

 Från mässans föreläsningsscener kommer ledande branschexperter att presentera nya trender och nya forskningsresultat, bland annat kommer Ekowebs Cecilia Ryegård att ge en marknadsbild under onsdagen. Bland utställningspaviljongerna finns utställare som t.ex. KRAV, Organic Denmark, Soil Association, Tyskland, Demeter Italien, och dessutom en rad nya paviljonger från Holland, Spanien, Estland, Advantage Austria, Litauen och Organics Cluster från Lyonregionen i Frankrike.

 

2016-11-15