Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Limpfavoriten Skogaholm nu i ekologisk version


Det såldes 25 miljoner limpor i Sverige under 2015. Hälften av dem var Skogaholmslimpor. Det är alltså en gigantisk marknad inom brödsortimentet som nu öppnas upp när Skogaholm satsar på en ekologisk variant av sin marknadsledare.Det blir en version av det populära originalet, men en helt ny produkt med nytt recept och ekologiska råvaror. Skogaholm satar på en ekologisk limpa därför att konsumenterna på marknaden efterfrågar det och man ser en stor efterfrågan och att kunderna efterlyser en förändring i limpkategorin, det visar Skogaholms egna marknadsundersökningar. Trots en stadigt ökande efterfrågan av ekologiska livsmedel, har utbudet av just ekologiska limpor hittills varit ytterst begränsat.

- Eftersom vi ser att efterfrågan på ekologiskt ökar så vill vi självklart vara med och driva utvecklingen framåt. Både våra kunder och konsumenter efterfrågar ekologiska matbröd och framförallt inom de stora kategorierna limpa och kakbröd. Det känns därför väldigt roligt att kunna erbjuda konsumenterna en god ekologisk limpa, fortsätter Cina Boqvist, Senior Brand & Category Manager på Skogaholm.

Därför lanseras nu alltså Skogaholms ekologiska limpa. Syftet är att möta konsumenternas efterfrågan och anpassa limpan för en framtid med allt tydligare fokus på hållbarhet. Limpan bakas på ekologiskt mjöl från Skånemöllan. Produktutvecklingen av en ekologisk limpa inneburit en del utmaningar.

- Bakning med ekologiska råvaror är inte helt enkelt och kräver extra stor tillsyn och varsam hantering. Det beror på att processen inte är lika förutsägbar som när icke- ekologiska råvaror används. Vi bakar alltså ett bröd som därmed kan variera i textur och det tycker vi är charmigt och genuint, säger Cina Boqvist.


2016-06-09