Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Storslam för KRAV i WWF:s köttguide

WWF släppte i slutet på maj sin köttguide, som ska vara en vägledning för konsumenter som vill göra bra val ur miljö- och djurvälfärdssynpunk när de handlar kött, ägg och ost, enligt WWF:s kriterier. I år fanns även vegetariska alternativ med i guiden.

En generell översikt av guiden visar att KRAV-certifierade produkter är det som i alla förekommande lägen i guiden främst rekommenderas enligt WWF. Därefter svenska EU-ekologiska produkter, utom när det gäller nötkött, där slår det certifierade naturbetesköttet det EU-ekologiska, svenska.

Alla KRAV-certifierade och svenska EU-ekologiska produkter i guiden får grönt ljus av WWF. Importerade EU-ekologiska produkter får däremot i vissa fall gult ljus. Ett undantag är när det gäller kyckling. Där hamnar all KRAV/EU-ekologisk kyckling, såväl svensk som importerad på grönt, medan Sigillcertifierad och konventionell svensk kyckling får gult ljus.

Läs mer själv hos WWF, här>>


2016-06-01