Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Första ekoprodukterna hos Barilla


Ekoboomen har inte heller undgått pastajätten Barilla, som kommit med sina första ekologiska produkter. Det är två sorter som man främst satsar på att göra i en ekologisk variant: spagetti och fusilli.

– I över hundra år har Barilla tillverkat pasta. Vi har alltid haft mycket höga krav på kvaliteten på vår pasta. Detta gäller även för vårt nya ekologiska sortiment. Den nya ekologiska pastan från Barilla innehåller 100 procent ekologiskt durumvete, säger Åsa Hermansson, Nordisk marknadschef på Barilla.

De två nya ekoprodukterna är EU-ekologiskt certifierade och den första månadens försäljning rapporteras ha gått bra:

- Vi ser att efterfrågan på ekologiska livsmedel har ökat kraftigt. Vad gäller efterfrågan på pasta har den ökat med 73% (volym) de senast tolv månaderna. Med Barilla EKO pasta vill vi kunna erbjuda konsumenten en ekologisk pasta med samma kvalitet som all övrig pasta from Barilla, säger Åsa Hermansson.


2016-05-03