Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Starkt ökande intresse för ekoexport

Det är fortfarande långt kvar till nästa världsmässa för ekologiska produkter, Biofach i Nürnberg. Men redan är intresset från de svenska företagen rekordstort. Det märker Marie Jaeger från Trade Fair Agency, som är BioFach:s representant i Sverige.

- Som det ser ut nu kommer vi utöka ytan för paviljongen relativt mycket, då efterfrågan är så stor, men vi väntar fortfarande på definitivt svar från mässan hur mycket yta vi får. Det råder kraftig platsbrist på BioFach då nästan alla vill utöka, 250 utställare står på kö. Man ser nu över att eventuellt utöka med ytterligare någon hall till 2018, säger Marie.
 
De senaste mässorna har Sverige ställt ut i en samlingsmonter arrangerad av BioFach:s svenska representant i samarbete med KRAV under parollen Sweden into Organic.

- Vi kommer att vara kvar med Sweden into Organic i hall 5 och ligga nära de danska och den finska paviljongen, så att vi bildar ett skandinaviskt hörn. Detta har varit väldigt uppskattat av både besökare och utställare, så det håller vi kvar vid. Vi fortsätter samarbetet med KRAV och jag kommer även att hantera KRAVs anmälningar, men paviljongen är även öppen för icka KRAV-anslutna företag, säger Marie.

För den som är intresserad av att delta på BioFach 15-17 februari 2017 går det bra att kontakta marie.jaeger@tradefairagency.se

BioFach ger möjlighet att exponera produkter för ca 50 000 fackbesökare från 130 länder. På mässan deltar drygt 2 300 internationella utställare från hela världen.

2016-05-02