Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svenska ekovinbär på världens främsta restauranger

Framgångssagan Roomi tar nya kliv på marknaden. Roomi är ett alkoholfritt alternativ till vin och har fått mycket goda omdömen av vinkännare världen över. Roomi tillverkas av bland annat vinbär från en av vinnarna på årets Ekogala, Grangärde Musteri.

- Vi ser ett stort intresse bland både svenska konsumenter och från exportmarknaden. Vi lanserar nu Roomi i Finland. Vi är också mycket stolta över att Roomi finns på en av världens främsta restauranger, med tre sjärnor i Guid Micheline, The French Laundry. Dessutom ligger The French Laundry i Napa Valley, ett av världens främsta vindistrikt, det gör oss inte mindre stolta, säger Michael Toivio, ägarna och en av grundarna till Roomi.

Roomi finns bland annat att köpa på Systembolaget.

2016-03-18