Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Brist på ekokött hos Göteborgs Stad


Göteborgs Stad har ett ekomål på 100 procent ekologiskt kött. Just nu ligger man på en ekoandel på 40 procent ekologiskt när det gäller köttet. Att man inte nått målet beror på att man inte får de volymer man beställer.

- Frustrationen är stor ute i verksamheterna eftersom man inte får det man beställer. Ungefär halva ekovolymen mot vad som beställs är en vanlig situation, varje vecka. Till exempel får vi inte ekologisk skinka. Just nu står vi och skivar ekologisk kassler för att få ihop till det som behövs. I upphandlingen finns ca 50 ekologiska köttprodukter att tillgå, mot cirka 400 på det konventionella sortimentet, säger Ulla Lundgren, ansvarig för Göteborgs Stads ekosatsning.

Göteborgs Stad har en livsmedelsbudgetbudget på nästan 300 miljoner kronor per år. Exempelvis köper man in ca 200 ton förädlat kycklingkött årligen.

2015-05-10