Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Var fjärde Coop-kund planerade höjda ekoinköp till påskbordet


Inför påskhandeln genomförde Coop en konsumentundersökning där bland annat kundernas attityd till ekologiskt undersöktes. 24 procent, eller nästan var fjärde kund svarade att man skulle inhandla mer ekologiska livsmedel till påsk, än vad man gjort tidigare.

Att påskbordets viktigaste ingrediens, äggen kommer från höns som haft det bra (56%), producerats lokalt (37%) och är ekologiska (34%) är också faktorer som är viktiga för kunden, viktigare än priset om man får tro svaren i undersökningen. Ekologiskt är över huvud taget en faktor som sticker ut i undersökningen, tillsammans med hälsosamma alternativ.

En tredjedel av kunderna säger sig komma att handla ekologiska ägg till påsken, vilket därmed är det populäraste alternativet före frigående utomhus (24%), och frigående inomhus (18%)2015-03-29