Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Enbart KRAV-mjölk hos Coop Konsum Leksand


Från 17/3 finns bara KRAV-mjölk i kylen hos Coop Konsum i Leksand. För ett år sedan valde man att enbart sälja KRAV-bananer och nu är det alltså mjölkens tur. När Coop Konsum tog beslutet att enbart sälja KRAV-mjölk spelade merbetalningen till de svenska KRAV-mjölksproducenterna en viktig roll:

- Genomsnittssvensken dricker 1,75 liter mjölk i veckan. Det betyder en merkostnad på mindre än en 100-lapp om året. Det klarar de flesta...Man måste våga sticka ut hakan. Vi är ett eko-företag och måste visa att vi står för det!... Vår satsning på KRAV-mjölken handlar också mycket om böndernas och kossornas situation,  säger Niklas Kvarnström, butikschef hos Coop Konsum i Leksand till Dt.

När Ekoweb talar med butiken under onsdagen så har kundernas reaktioner enbart varit positiva, både i butik och på sociala medier.

- Det känns bra och riktigt att göra så här. Svenska KRAV-bönder får bättre betalt, säger en av butikens anställda.

2015-04-01