Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla höjer KRAV-tillägget


Vid lunchtid kom ett glädjande besked till alla ekomjölksproducenter hos Arla. Man höjer ekotillägget från den 2 mars med drygt 17 öre. Många mjölkbönder kämpar med ekonomin och detta blir ett välkommet tillskott för de ekologiska producenterna. Höjningen kommer efter många månader av stegrande ekologisk mejeriförsäljning hos Arla. De stora efterfrågan på ekologiska mejeriprodukter på marknaden har gjort att andra mejerier höjt KRAV.tillägget och Arla  har även blivit av med ekoproducenter när konkurrenterna lockat med högre priser. Arla höjer ekotillägget i flera länder.

– Vi har en tydlig ambition att driva och utveckla den ekologiska marknaden för mejeriprodukter i Europa. Det är lönsamt för alla våra ägare när vi säljer mer ekologiska produkter, och med vår ökande försäljning av eko i Europa och andra områden förutspår vi ett behov av mer ekomjölk de närmaste månaderna och åren. Därför höjer vi ekotillägget i de länder där vi kommer att behöva mer ekomjölk, säger Arlas vice vd Povl Krogsgaard.


2015-02-02