Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

23 procent ekologiskt i offentlig sektor 2013


Den offentliga sektorns inköp av ekologiska livsmedel ökade med 10 procent under 2013, jämfört med året innan. Andelen ligger på 23 procent ekologiska livsmedel vid utgången av 2013, vilket är två procent från det politiska målet, om 25 procent ekologiskt i offentlig sektor

- Jag är lite besviken att vi inte nådde ända fram under 2013. Bara två ynka procent från det nationella 25 procents målet. Orsaken kan bero på att det varit brist på vissa ekologiska livsmedel under 2013. Handeln med ekologiskt har tagit fart i detaljhandeln vilket har bidragit till ökad konkurrens om de ekologiska livsmedlen som finns på marknaden. Man kan säga att den privata detaljhandeln och offentlig handel konkurrerar om ett begränsat utbud av ekologiska livsmedel på den svenska marknaden. säger Eva Fröman på Ekomatcentrum. Förmodligen når vi målet under 2014.

2014-05-22