Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop gör eko till valfråga


Leveransproblem av flera svenska produkter har gjort Coop uppmärksamma på att tillväxten av den primära ekoproduktionen i dagsläget inte är tillfredsställande för att klara det ökande marknadstrycket.

-Vi behöver fler ekologiska bönder. Vi uppmanar nu politikerna att uppmärksamma frågan inför valet.
Detta gör Coop bland annat genom en rikstäckande kampanj där man beskriver problematiken.

- Ekokunderna vill helst ha ekologiskt och svenskt. Mer än 40 procent av våra medlemmar, vi har 3,3 miljoner stycken, säger att ekofrågan kan avgöra hur de röstar i valet till hösten. Därför ställer vi nu frågan till alla riksdagspartier vad de vill göra för att stimulera den svenska ekoproduktionen och ekokonsumtionen, säger Louise.

Resultatet av politikernas svar finns att läsa på www.coop.se eller #ekolöftet.

2014-05-23