Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bra start för tysk ekoförsäljning 2014


Den första rapporten från den tyska ekologiska livsmedelsförsäljningen under kvartal ett visar på en fortsatt positiv försäljningsutveckling för ekologiska livsmedel. Totalt ökade ekoförsäljningen med 7,6 procent i värde under de tre första månaderna 2014.. Bäst går ekoförsäljningen i gårdsbutiker och hälsokostbutiker, men alla försäljningskanaler ökar den ekologiska försäljningen jämfört med 2013.

Försäljningsutvecklingen i butikerna går stick i stäv med utvecklingen inom jordbruket, där det är svårt att få lantbrukare att ställa om till ekologisk produktion och där antalet ekoproducenter minskar. Detta öppnar för en ännu mer importberoende tysk ekomarknad. I dagsläget exporteras även svenska ekologiska produkter till Tyskland. Bland annat ägg och mejeriprodukter.

En fortsatt tillväxt på den tyska ekomarknaden förväntas under 2014.

2014-05-09