Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lidls ekosatsning kan ge fler svensk ekomjölksproducenter


Lidls nya satsning på svensk
ekomjölk har fått ekomjölken
att bli en bristvara hos
Falköpings Mejeri

Hos Falköpings Mejeri har man från och med vecka 11 en ny storkund på ekologisk mjölk i form av lågpriskedjan Lidl.

- Summeringen av försäljningen efter ett par veckor är att det gått jättebra. Vi har fått brist på ekologisk mjölkråvara och kommer nu i dagarna att gå ut med information till våra producenter om att vi gärna vill ha nya ekoproducenter, om någon är intresserad av att ställa om. Vi märker av ett ökat intresse för ekologiskt även hos våra andra kunder, framför allt när det gäller enklare basprodukter som mjölk, grädde och fil, säger Thomas Andersson, vd Falköpings Mejeri.

Det är mer än sju år sedan Falköpings Mejeri behövde nya ekoproducenter.


2014-04-16