Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dags för lilla Slätte Ekodag


Emil Olsson

Den 17 juni blir datumet för Lilla Slätte Ekodag på Slätte Gård i Töreboda. Slätte Ekodag genomförs för fjärde året i rad och nu har Therese och Emil Olsson beslutat sig för en ny strategi till den mycket populära och uppskattade dagen. Vart annat år kommer man att genomföra Stora Slätte Ekodag och vart annat år Lilla Slätte Ekodag.

Lilla Slätte Ekodag blir mer av en kunskapsdag där maskindemonstrationerna mässan uteblir. Dagen ska i stället vara en dag för fokus på kunskapsutbyte spannmålsodlare emellan med föredrag och fältvandringar. Temat för dagen blir hur man maximerar nettot i sin ekologiska spannmålsodling. Olika odlingsstrategier kommer att presenteras av ekospannmålsodlare. Föranmälan för deltagande krävs, se www.ekovax.se

- Det blir en dag för att träffas och prata nya lösningar, göra affärer och hitta nya samarbeten och affärsmöjligheter mellan oss inom ekonäringen och över gränserna. En ”hemma-på-gården-mässa” med ett brett innehåll i en enkel inramning utan krusiduller, säger Emil Olsson.

2014-04-02