Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Rekordpris för ekooljeväxter


Oljeväxter och matärt är de hetaste grödorna inför odlingssäsong 2014. Under mars har priset på ekologisk oljeväxter nått nya rekordnivåer och 7,90 är troligen ett av de högsta pris som Lantmännen Lantbruk någonsin betalat för en gröda.

Göran Karlsson

- Det verkar som att arealen med sådda ekooljeväxter är större till skörd 2014 och konditionen på höstrapsen ser bra ut. KRAV-rapsen är en lika intressant gröda för skörd 2014 som tidigare. Vi har produkter på marknaden som I love eco- rapsolja och KRAV-Bregott som är exempel på två produkter som driver på. Marknaden kan troligen svälja större volymer med bibehållet pris, säger Göran Karlsson, ansvarig för handeln med ekospannmålen hos Lantmännen Lantbruk.

2014-04-11